15/6/2020

Vlekken op uw waardevolle zetels en tapijten? Of toch liever niet…          

Het verhaal van Frank De Vos, gepassioneerd vlekkenexpert sinds 1986


 

Ondertussen ben ik 61 jaar. Het gaat snel! Zaakvoerder van Safeclean sinds 1986. Voortijdig mijn ingenieursstudies beëindigd, wat nog altijd een beetje op mijn maag ligt.

Mijn loopbaan begon bij de firma Pleuger, als magazijnier. Pleuger verdeelde chemische producten, meestal in de Antwerpse haven. Aan de balie zag ik wat klanten kochten en werd nieuwsgierig.. Ik vroeg klanten waarom en hoe ze bepaalde producten gebruikten. Men noemde me al snel Mr. Snuffel. Tegenwoordig ben ik Mister Safeclean, wat al beter klinkt.

In 1986 kocht ik Safeclean België, een franchise van Safeclean UK, toen in handen van Luc Van Waes. Safeclean UK, beheerde een 100-tal franchises, onder leiding van Desmond Cook. Hij was een charismatisch man die steeds boeiende anekdotes over zijn vak vertelde en bovendien ook fantastisch kon motiveren. Desmond was zelfs gedurende 2 termijnen voorzitter van de BFA (British Franchise organisation). Hij was mijn grote inspirator.

Hier nam ik, begin jaren negentig, mijn eerste stappen om moeilijke vlekken te verwijderen. Het werd mijn passie...

Mijn vrouw Martine werkte een tiental jaar voor de hoge raad voor Diamant (HRD), behaalde haar diploma tapijt en textiel restauratrice aan de academie van Anderlecht. Werkte 10 jaar full time voor Safeclean en werkt nu reeds terug 10 jaar voor HRD..

Nu heeft ze haar eerste jaar kinderzorg achter de rug omdat ze af en toe wil inspringen bij onze dochter die haar eigen kinderdagverblijf 'Biejoekes' opstart.